FOREDRAG

At tale et fremmedsprog foran en hel klasse kan være angstprovokerende. Til et foredrag hos Sprog&Sport, får du som lærer eller forælder konkrete redskaber til at hjælpe dit barn eller dine elever med at overvinde frygten for at tale fremmedsprog. 

Har dine elever eller dit barn svært ved at få sig selv til at sige noget i sprogundervisningen?

Fremmedsprogsangst (foreign language anxiety) er betegnelsen for den nervøsitet som adskillige børn, teenagere og også voksne føler, når de skal snakke et fremmedsprog.

 

Som forældre, lærer eller ven er det let nok at fortælle, at der ikke er noget at være bange for, og at de bare skal springe ud i det. Men denne kommentar hjælper sjældent.

 

Typiske tanker hos personer, som er nervøs ved at tale fremmedsprog er: ”Hvad tænker de andre i klassen mon, hvis jeg laver fejl?” – ”lyder jeg dum når jeg snakker?” – ”Hvad nu hvis de andre griner”.

Til et foredrag hos Sprog&Sport finder du ud af, hvordan du som lærer, forælder eller personligt kan afhjælpe fremmedsprogsangst. Der gives både konkrete redskaber, som man kan tage med hjem og bruge, og generelle råd til, hvordan man kan ændre sin opfattelse af situationer, hvor man skal tale et fremmedsprog.

Når du som elev overvinder fremmedsprogsangst:


Skabes der større glæde ved undervisning

Fjernes ubehaget ved at tale foran de andre elever

Øges læringsudbyttet fra lektionerne

Bliver du mere tilbøjelig til at bruge fremmedsproget i hverdagen

Når du som voksen overvinder fremmedsprogsangst:

Føler du intet ubehag, når du skal have møder på fx engelsk

Du tør bruge et fremmedsprog, når du er i udlandet

Du øger dine jobmuligheder

Du får bedre muligheder for at kunne netværke med personer fra andre lande

Jacob Nørregård
Leder og stifter


Hej! Det er mig, I vil få besøg af. Jeg er uddannet fra Syddansk Universitet med en kandidatgrad i Idræt og Sundhed med tilvask i Tysk, og et speciale i aktiv sprogtilegnelse

I 2015 arbejdede jeg som tysklærer i udskolingen, og her stødte jeg på to betydelige udfordringer: Eleverne var bange for at tale tysk, og eleverne var ikke motiveret for at lære sproget. I mit speciale undersøgte jeg effekten af aktiv læring, og derfor begyndte jeg at undersøge hvad bevægelse og fysisk aktivitet kunne gøre for indlæring og motivation i fremmedsprogsundervisning.

Alt afhængig af den ønskede aktivitet, kan jeg medbringe et team af dygtige instruktører, som har gennemgået grundige kurser, der knytter sig til aktiv undervisning og sprogindlæring.

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Har du et ønske om en skræddersyet workshop, et skoleevent eller et foredrag, har du nedenfor mulighed for at kontakte os via formularen. På baggrund af dine ønsker, kan vi give dig et helt uforpligtende tilbud.

arrow&v

Læs mere om vores privatlivspolitik

Kochsgade 31D

5000 Odense C

+45 22 50 05 06

info@campsprogogsport.dk

CVR: 40970126

Copyright © Alle rettigheder forbeholdt Camp Sprog&Sport, 2020. 

  • White LinkedIn Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon